Museum Rotterdam

Collectie

Distinctieve bandelier met trommelstokken (en hartsvanger) uniformonderdeel tamboer-majoor der Rotterdamse schutterij

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Distinctieve bandelier met trommelstokken (en hartsvanger) uniformonderdeel tamboer-majoor der Rotterdamse schutterij
beschrijving Oorspronkelijk rood-fluwelen sjerpriem (A) afgezet met zilveren biezen. Een grote zilveren siergesp met trommelstokhouders en twee trommelstokken (B-C). De gespplaat heeft een sierrand, afgezet met een zilverparelmotief. De trommelriem is gecombineerd met een kikker om de schede van de hartsvanger van de tamboer-majoor 41309 A-C in op te hangen. De zilveren handgrepen van de trommelstokken zijn versierd met ornamenteel graveerwerk.
herkomst Ontvangen van de Kapitein-Kwartiermeester van het regiment, met toestemming van de Kolonel commandant. Afkomstig van het Magazijn der Schutterij in de Delftsche Poort.
trefwoorden bandelier, riem, uniform, mannenkleding, werkkleding, kleding, kostuum
datering 1828 - 1870
materiaal leer, fluweel, zilver, metaal, hout
afmetingen (cm) riem br 13,0 / gespplaat hg 13,5 / gespplaat br 13,5 / trommelstokken hg 33,3 / trommelstokken dm 2,5
associatie arbeid, kleden, man, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Delftse Poort, schutterij, tamboer-majoor, ceremonie, onderscheiding, muziek, optocht, fanfare, taptoe, percussie, vaandel, militaria
vorm & decoratie uniform, accessoire, uitrusting
inventarisnr. Museum Rotterdam 41308-A-C

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken